Перейти до основного вмісту

Святкова страва - М'ясна корона👑👑👑

 Любителям пряних медових ребер ми присвячуємо наступний святковий рецепт. Ошатна м’ясна корона – саме та страва, яку чекають м’ясоїди від доброї господині. Спочатку вона радує око оригінальною подачею, а потім і пікантним смаком.

На маринування і запікання ребер йде чимало часу, але довге очікування того варте! М’ясо виходить м’яким, відстає від кістки, а який у нього аромат…

Інгредієнти

  • Свинячі ребра – 3,5 кг
  • Яблучний сік – 200 мл
  • Мед – 60 г
  • Винний оцет – 60 мл
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Печериці – 150 г
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Часник – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 2-3 ст. л.

М'ясна корона - рецепт приготування

Як приготувати

  • Змішайте яблучний сік, винний оцет, рідкий мед та сік лимона. Додайте мускатний горіх, коріандр, чорний перець і сіль.
  • Очистіть часник й наріжте кожен зубчик пластинами. Ребра вимийте і висушіть, видаліть зайвий жир, оголіть верхню частину кісток, зрізавши трохи м’яса.
  • Зробіть в м’ясній м’якоті надрізи, нашпигуйте її часником. У шприц з голкою наберіть трохи маринаду з пункту 1 і точково введіть його в м’якоть.
  • Помістіть ребра в миску і залийте маринадом, відправте в холодильник на добу.
  • Очистіть картоплю, крупно наріжте разом з печерицями. Обсмажте на олії до появи золотистої скоринки. Не забудьте додати сіль і перець.
  • М’ясну корону поставте на деко, застелене пергаментом. Щоб ребра тримали форму, обв’яжіть їх мотузкою. Оголені частини кістки оберніть фольгою. Запікайте при 200 градусах протягом 2 годин.
  • Дістаньте корону та наповніть її начинкою з картоплі з грибами. Поверніть в духовку ще на 20 хвилин.

М’ясна корона готова! З урочистим видом її можна виносити до столу і ловити захоплені погляди домочадців і гостей. Завершальним штрихом до страви стане грамотно підібраний соус – ткемалі або бурякова аджика.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДПТНЗ "Вінницьке вище професійне училище сфери послуг" запрошує абітурієнтів на навчання з професії Кухар.Кондитер! Наші переваги: -вступ без ЗНО -без екзаменів -безкоштовне навчання -практика за кордоном -сучасна навчально-матеріальна база Наші координати: Хмельницьке шосе,145 Тел 0432-51-15-67
Всім доброго дня!!) Давайте сьогодні приготуємо шпінатний сендвіч!!) Дуже смачно і швидко готується! Смачного!!

Виробнича практика

 З 18.11 по 09.02 група КК-17-18 вийшла на виробничу практику  Професійна кваліфікація: кондитер 3-го розряду Кваліфікаційна характеристика 1.       Професія - 7412 Кондитер       (код, назва професії)   2.       Кваліфікація - __3 розряд______________________________                        (рівень кваліфікації – розряд, клас, категорія)         3. Кваліфікаційні вимоги Повинен знати:  характеристику сировини та порядок підготовки її до виробництва; сорти борошна та його властивості (якість клейковини, що утворюється); асортимент, рецептури і технологію виготовлення простих тортів, тістечок та інших поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту, включаючи заміс тіста і виготовлення кремів, начинок, вимоги до їх якості; способи і прийоми оформлення виробів, техніку нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою та з нескладним поєднанням фарб; способи оздоблення виробів помадкою, марципанами, зацукрованими фруктами, шоколадом, кремом; режим і тривалість випік