Любителям пряних медових ребер ми присвячуємо наступний святковий рецепт. Ошатна м’ясна корона – саме та страва, яку чекають м’ясоїди від доброї господині. Спочатку вона радує око оригінальною подачею, а потім і пікантним смаком.
На маринування і запікання ребер йде чимало часу, але довге очікування того варте! М’ясо виходить м’яким, відстає від кістки, а який у нього аромат…
Інгредієнти
- Свинячі ребра – 3,5 кг
- Яблучний сік – 200 мл
- Мед – 60 г
- Винний оцет – 60 мл
- Лимонний сік – 30 мл
- Мускатний горіх – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Картопля – 2 шт.
- Печериці – 150 г
- Сіль – за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Часник – 1 шт.
- Соняшникова олія – 2-3 ст. л.
Як приготувати
- Змішайте яблучний сік, винний оцет, рідкий мед та сік лимона. Додайте мускатний горіх, коріандр, чорний перець і сіль.
- Очистіть часник й наріжте кожен зубчик пластинами. Ребра вимийте і висушіть, видаліть зайвий жир, оголіть верхню частину кісток, зрізавши трохи м’яса.
- Зробіть в м’ясній м’якоті надрізи, нашпигуйте її часником. У шприц з голкою наберіть трохи маринаду з пункту 1 і точково введіть його в м’якоть.
- Помістіть ребра в миску і залийте маринадом, відправте в холодильник на добу.
- Очистіть картоплю, крупно наріжте разом з печерицями. Обсмажте на олії до появи золотистої скоринки. Не забудьте додати сіль і перець.
- М’ясну корону поставте на деко, застелене пергаментом. Щоб ребра тримали форму, обв’яжіть їх мотузкою. Оголені частини кістки оберніть фольгою. Запікайте при 200 градусах протягом 2 годин.
- Дістаньте корону та наповніть її начинкою з картоплі з грибами. Поверніть в духовку ще на 20 хвилин.
М’ясна корона готова! З урочистим видом її можна виносити до столу і ловити захоплені погляди домочадців і гостей. Завершальним штрихом до страви стане грамотно підібраний соус – ткемалі або бурякова аджика.
Коментарі
Дописати коментар