З 18.11 по 09.02 група КК-17-18 вийшла на виробничу практику
Професійна кваліфікація: кондитер 3-го розряду
Кваліфікаційна характеристика
1. Професія - 7412 Кондитер
(код, назва професії)
2. Кваліфікація - __3 розряд______________________________
(рівень кваліфікації – розряд, клас, категорія)
3. Кваліфікаційні вимоги
Повинен знати:
характеристику сировини та порядок підготовки її до виробництва; сорти борошна та його властивості (якість клейковини, що утворюється); асортимент, рецептури і технологію виготовлення простих тортів, тістечок та інших поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту, включаючи заміс тіста і виготовлення кремів, начинок, вимоги до їх якості; способи і прийоми оформлення виробів, техніку нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою та з нескладним поєднанням фарб; способи оздоблення виробів помадкою, марципанами, зацукрованими фруктами, шоколадом, кремом; режим і тривалість випікання (смаження) виробів; будову обслуговуваного обладнання; режим і тривалість випікання (смаження) виробів; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила роботи підприємств харчування; санітарні правила для підприємств харчування; основи раціональної організації робочих місць; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.
Повинен уміти:
готувати прості торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різного виду сировини: борошняного тіста, сирної маси або морозива; готувати різні види тіста, креми, начинки, фарші; заготовляти, відважувати, відмірювати сировину за заданою рецептурою; замішувати, вимішувати, збивати тісто, проминати, розкачувати до визначеної товщини, підсипати борошном; готувати напівфабрикати; штампувати, формувати та відсаджувати вироби на листи; 9 оздоблювати вироби помадкою, марципаном, зацукрованими фруктами, шоколадом, кремом; передавати на гартування вироби із морозива; випікати (смажити) вироби; визначати готовність тістових заготовок до випікання, садити їх у піч або у варильні (пекарські) шафи; стежити за процесом випікання, закінченням випікання(варіння) виробів, виймати їх, охолоджувати; користуватися нормативно-технологічною документацією (Збірник рецептур, калькуляційна картка, технологічна картка тощо).
4.Загальнопрофесійні вимоги
Повинен:
а) раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;
б) дотримуватись норм технологічного процесу;
в) не допускати браку в роботі;
г) знати та виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
д) використовувати в разі необхідності засоби попередження та усунення природних і небезпечних негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
є) знати інформаційні технології.
5. Вимоги до освітнього рівня осіб, які навчатимуться в системі професійно-технічної освіти
Повна загальна середня освіта (по закінченні навчання). Без вимог до стажу роботи.
6. Сфера професійного використання випускника
Діяльність: ресторанів, барів, їдалень та послуги з постачання готової їжі.
7. Специфічні вимоги:
7.1. Вік: по закінченні терміну навчання - не менше 16 років.
7.2. Стать: чоловіча, жіноча.
7.3. Медичні обмеження.
Професія: 7412 Кондитер
Професійна кваліфікація: кондитер 3-го розряду
Програма виробничої практики
Програма виробничої практики
№п/п
Виробнича практика на підприємстві
Годин
Ознайомлення з закладом
ресторанного господарства,інструктаж з ОП і БЖД.
Приготування начинок 7
Приготування фаршів 7
Приготування сиропів 7
Приготування помади 7
Приготування желе та прикрас з нього 7
Приготування масляних кремів 7
Приготування масляних кремів 7
Приготування масляних кремів 7
Приготування вершкових кремів 7
Приготування сметанних кремів 7
Приготування посипок 7
Приготування дріжджового тіста безопарним способом та виробів з нього 7
Приготування дріжджового тіста безопарним способом та виробів з нього 7
Приготування дріжджового тіста безопарним способом та виробів з нього 7
Приготування дріжджового тіста безопарним способом та виробів з нього 7
Приготування дріжджового тіста безопарним способом та виробів з нього 7
Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7
Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7
Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7
Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7
Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7
Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7
Приготування тіста для млинчиків та виробів з нього 7
Приготування тіста для млинчиків та виробів з нього 7
Приготування тіста для млинчиків та виробів з нього
Приготування вафельного тіста та виробів з нього 7
Приготування вафельного тіста та виробів з нього 7
Приготування вафельного тіста та виробів з нього 7
Приготування пісочного тіста та виробів з нього 7
Приготування пісочного тіста та виробів з нього 7
Приготування пісочного тіста та виробів з нього 7
Приготування прісного здобного тіста та виробів з нього 7
Приготування прісного здобного тіста та виробів з нього
Приготування пряничного тіста та виробів з нього 7
Приготування пряничного тіста та виробів з нього 7
Приготування основного бісквітного тіста та вироби з нього 7
Приготування основного бісквітного тіста та вироби з нього 7
Приготування основного бісквітного тіста та вироби з нього 7
39. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7
40. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7
41. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7
42. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7
43. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7
44. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7
45. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7
46. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7
47. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7
48. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7
49. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7
50. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7
51. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7
52. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7
53. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7
54. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 6
55. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 6
56. Кваліфікаційна пробна робота 7
Всього: 390
Державна кваліфікаційна атестація 7
Разом: 397
Коментарі
Дописати коментар