Перейти до основного вмісту

Виробнича практика

 З 18.11 по 09.02 група КК-17-18 вийшла на виробничу практику

 Професійна кваліфікація: кондитер 3-го розряду

Кваліфікаційна характеристика

1.       Професія - 7412 Кондитер

      (код, назва професії)

 

2.       Кваліфікація - __3 розряд______________________________                       

(рівень кваліфікації – розряд, клас, категорія)

   



    3. Кваліфікаційні вимоги

Повинен знати: 

характеристику сировини та порядок підготовки її до виробництва; сорти борошна та його властивості (якість клейковини, що утворюється); асортимент, рецептури і технологію виготовлення простих тортів, тістечок та інших поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту, включаючи заміс тіста і виготовлення кремів, начинок, вимоги до їх якості; способи і прийоми оформлення виробів, техніку нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою та з нескладним поєднанням фарб; способи оздоблення виробів помадкою, марципанами, зацукрованими фруктами, шоколадом, кремом; режим і тривалість випікання (смаження) виробів; будову обслуговуваного обладнання; режим і тривалість випікання (смаження) виробів; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила роботи підприємств харчування; санітарні правила для підприємств харчування; основи раціональної організації робочих місць; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни. 

Повинен уміти: 

готувати прості торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різного виду сировини: борошняного тіста, сирної маси або морозива; готувати різні види тіста, креми, начинки, фарші; заготовляти, відважувати, відмірювати сировину за заданою рецептурою; замішувати, вимішувати, збивати тісто, проминати, розкачувати до визначеної товщини, підсипати борошном; готувати напівфабрикати; штампувати, формувати та відсаджувати вироби на листи; 9 оздоблювати вироби помадкою, марципаном, зацукрованими фруктами, шоколадом, кремом; передавати на гартування вироби із морозива; випікати (смажити) вироби; визначати готовність тістових заготовок до випікання, садити їх у піч або у варильні (пекарські) шафи; стежити за процесом випікання, закінченням випікання(варіння) виробів, виймати їх, охолоджувати; користуватися нормативно-технологічною документацією (Збірник рецептур, калькуляційна картка, технологічна картка тощо).

4.Загальнопрофесійні вимоги

Повинен:

а) раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;

б) дотримуватись норм технологічного процесу;

в) не допускати браку в роботі;

г) знати та виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;

д) використовувати в разі необхідності засоби попередження та усунення природних і небезпечних негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);

є) знати інформаційні технології.

 

5. Вимоги до освітнього рівня осіб, які навчатимуться в системі професійно-технічної освіти

Повна загальна середня освіта (по закінченні навчання). Без вимог до стажу роботи.

6. Сфера професійного використання випускника

Діяльність: ресторанів, барів, їдалень та послуги з постачання готової їжі. 

7. Специфічні вимоги:

7.1. Вік: по закінченні терміну навчання -  не менше 16 років.

7.2. Стать: чоловіча, жіноча.

7.3. Медичні обмеження.

Професія: 7412 Кондитер

Професійна кваліфікація: кондитер 3-го розряду


Програма виробничої практики

Програма виробничої практики

№п/п             

Виробнича практика на підприємстві

Годин

Ознайомлення з закладом

ресторанного господарства,інструктаж з ОП і БЖД.

Приготування начинок 7

Приготування фаршів 7

Приготування сиропів 7

Приготування помади 7

Приготування желе та прикрас з нього 7

Приготування масляних кремів 7

Приготування масляних кремів 7

Приготування масляних кремів 7

Приготування вершкових кремів 7

Приготування  сметанних кремів 7

Приготування посипок 7

Приготування дріжджового тіста безопарним способом та  виробів з нього 7

Приготування дріжджового тіста безопарним способом та  виробів з нього 7

Приготування дріжджового тіста    безопарним способом та  виробів з нього 7

Приготування дріжджового тіста безопарним способом та  виробів з нього 7

Приготування дріжджового тіста безопарним способом та  виробів з нього 7

Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7

Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7

Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7

Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7

Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7

Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього 7

Приготування тіста для млинчиків та виробів з нього 7

Приготування тіста для млинчиків та виробів з нього 7

Приготування тіста для млинчиків та виробів з нього

Приготування вафельного тіста та виробів з нього 7

Приготування вафельного тіста та виробів з нього 7

Приготування вафельного тіста та виробів з нього 7

Приготування пісочного тіста та виробів з нього 7

Приготування пісочного тіста та виробів з нього 7

Приготування пісочного тіста та виробів з нього 7

Приготування прісного здобного тіста та виробів з нього 7

Приготування прісного здобного тіста та виробів з нього

Приготування пряничного тіста та виробів з нього 7

Приготування пряничного тіста та виробів з нього 7

Приготування основного бісквітного тіста та вироби з нього 7

Приготування основного бісквітного тіста та вироби з нього 7

Приготування основного бісквітного тіста та вироби з нього 7

39. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7

40. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7

41. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7

42. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7

43. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7

44. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7

45. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7

46. Приготування простих нарізних і поштучних тістечок з різних видів тіста 7

47. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7

48. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7

49. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7

50. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7

51. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7

52. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7

53. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 7

54. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 6

55. Приготування простих тортів масового попиту з різних видів тіста 6

56. Кваліфікаційна пробна робота 7

Всього: 390

  Державна кваліфікаційна атестація 7

  Разом: 397


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДПТНЗ "Вінницьке вище професійне училище сфери послуг" запрошує абітурієнтів на навчання з професії Кухар.Кондитер! Наші переваги: -вступ без ЗНО -без екзаменів -безкоштовне навчання -практика за кордоном -сучасна навчально-матеріальна база Наші координати: Хмельницьке шосе,145 Тел 0432-51-15-67
Всім доброго дня!!) Давайте сьогодні приготуємо шпінатний сендвіч!!) Дуже смачно і швидко готується! Смачного!!