Перейти до основного вмісту

Традицiйний Рiздвяний пудинг

 Традиційно в різдвяний пудинг поміщали різні предмети, які символізували щось для того, хто знайшов. Наприклад, кільце (до весілля), гудзик (до продовження холостяцького життя), пташину кісточку (до успіху та щастя), і, звичайно ж, знаменитий срібний шестипенсовик


.

Перед подачею на стіл різдвяний пудинг зазвичай прикрашають гілочкою гостролиста, поливають сумішшю коньяку та цукру та підпалюють.

Англійський різдвяний пудинг від Джеймі Олівера
Час приготування: 3 години 15 хвилин
Кількість порцій: 8

Складові:

  • 500 г міксу сухофруктів (наприклад, журавлина, вишня, абрикоси, родзинки)
  • 100 г фініків, нарубаних
  • 3 столові ложки подрібнених імбирних цукатів
  • 125 г нутряного сала
  • Цедра 1 апельсину
  • 125 г пшеничного борошна
  • 125 г цукрової пудри
  • 150 г свіжих білих хлібних крихт
  • 2 столові ложки бренді
  • 1 жменю нарізаних горіхів (горіхи пекан, бразильські або фундук)
  • 1 яйце
  • 150 мл молока
  • золотий сироп для подачі

Приготування:

  1. Змастити олією 1,5-літрову миску для пудингу.
  2. Змішати усі інгредієнти, окрім золотого сиропу.
  3. Покласти суміш у змащену маслом миску і накрити подвійним шаром алюмінієвої фольги. Щільно зав'язати шпагатом.
  4. Помістити форму у велику каструлю з водою, щоб вода покривала миску з пудингом наполовину.
  5. Довести воду до кипіння, накрити кришкою каструлю і кип'ятити на повільному вогні протягом 3 годин. Не забувайте регулярно перевіряти рівень води.
  6. Коли пудинг буде готовий, зняти фольгу, перевернути десерт на тарілку та збризкати сиропом.
  7. Прикрасити пудинг до смаку. Його також можна полити коньяком та підпалити.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДПТНЗ "Вінницьке вище професійне училище сфери послуг" запрошує абітурієнтів на навчання з професії Кухар.Кондитер! Наші переваги: -вступ без ЗНО -без екзаменів -безкоштовне навчання -практика за кордоном -сучасна навчально-матеріальна база Наші координати: Хмельницьке шосе,145 Тел 0432-51-15-67
Всім доброго дня!!) Давайте сьогодні приготуємо шпінатний сендвіч!!) Дуже смачно і швидко готується! Смачного!!

Виробнича практика

 З 18.11 по 09.02 група КК-17-18 вийшла на виробничу практику  Професійна кваліфікація: кондитер 3-го розряду Кваліфікаційна характеристика 1.       Професія - 7412 Кондитер       (код, назва професії)   2.       Кваліфікація - __3 розряд______________________________                        (рівень кваліфікації – розряд, клас, категорія)         3. Кваліфікаційні вимоги Повинен знати:  характеристику сировини та порядок підготовки її до виробництва; сорти борошна та його властивості (якість клейковини, що утворюється); асортимент, рецептури і технологію виготовлення простих тортів, тістечок та інших поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту, включаючи заміс тіста і виготовлення кремів, начинок, вимоги до їх якості; способи і прийоми оформлення виробів, техніку нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою та з нескладним поєднанням фарб; способи оздоблення виробів помадкою, марципанами, зацукрованими фруктами, шоколадом, кремом; режим і тривалість випік