Я пропоную тобі дуже простий, але фантастично апетитний спосіб приготування смачного м'яса в духовці. Спробуй, тобі обов'язково сподобається.
Для приготування м'яса в духовці тобі знадобиться:
- Свинина, шийна частина - 1 кг
- Свіжий імбир - шматочок довжиною 1 см
- Часник - 6 великих зубчиків
- Петрушка - 3-4 гілочки
- Цибуля ріпчаста - 1 цибулина
- Сіль, чорний перець - за смаком
- Сік 1 лимона
- Олія оливкова - 2 ст.л.
- Розігрій духовку до 190°С. Часник очисти, розріж на четвертинки. Імбир очисти і тонко наріж пластинками. Цибулю наріж великими перами.
- По всій поверхні свинини гострим ножем зроби надрізи, в кожен поклади по шматочку часнику; натри м'ясо сіллю і перцем.
- На сильному вогні в сковороді розігрій олію, обсмаж свинину з усіх боків до утворення рум'яної скоринки, це в тебе займе не більше 10 хвилин.
- Вийми м'ясо. У сковороду відправ імбир і цибулю. Підсмаж на середньому вогні 2-3 хвилини.
- Вклади м'ясо на решітку в духовці. А цибулю і імбир - у форму для запікання. Постав форму під решітку, туди стікатиме сік. Запікай м'ясо в духовці 45-50 хвилин, періодично поливаючи свинину соком, що виділився, з цибулею та імбиром.
- Перед подачею полий м'ясо лимонним соком і посип дрібно нарізаною петрушкою або іншою зеленню.
Коментарі
Дописати коментар