Сьогодні в нашому меню домашня ковбаса!
Куряча домашня ковбаса - інгредієнти:
- 2 кг курячих стегенець,
- 200 г свинячого шпику,
- 3 шт. кишок,
- 1 головка часнику,
- 1 ст. ложка діжонської гірчиці,
- хмелі-сунелі за смаком,
- мелена паприка за смаком,
- чорний мелений перець за смаком,
- цукор за смаком,
- сіль за смаком.
Куряча домашня ковбаса - рецепт приготування:
- З курячих стегенець зніми м'ясо, відділяючи шкірку і жир.
- Курячий і свинячий жир, а також шкірку і часник пропусти через дрібну решітку м'ясорубки. Куряче м'ясо перекрути через крупну решітку м'ясорубки.
- Змішай м'ясо з іншим фаршем, додай сіль, цукор, гірчицю і спеції і добре перемішай. Постав фарш для домашньої ковбаси у холодильник на 2-3 години, щоб він промаринувався.
- Підготовлені очищені цілі кишки за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубці начини фаршем. Зав'яжи кінці і вклади на деко. Дай ковбасній заготовці полежати, щоб підсохла оболонка.
- Додай на деко трохи води і відправ домашню ковбасу в кишках за рецептом у розігріту до 80°С духовку на 15 хвилин. Потім дістань ковбасу і в кількох місцях наколи голкою або зубочисткою, щоб вона не лопнула.
- Знову поверни домашню ковбасу в розігріту до 200°С духовку і запікай до рум'яного кольору приблизно 1 годину.
- Готову домашню ковбасу остуди і виклади на блюдо.
- Зберігати домашню ковбасу краще, заливши в гарячому вигляді смальцем, а перед подачею знову обсмажити на сковороді.
Коментарі
Дописати коментар