Великоднє печиво “Кролики”
Складові
- Розтоплене вершкове масло – 125 г
- Просіяне борошно – 3 склянки
- Цукор – 1 стакан + 1 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Розпушувач – 3 ч. л.
- Маленькі родзинки
- Кефір – 1 склянка
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Розтираємо яйця з однією склянкою цукру, вливаємо кефір і масло, ретельно перемішуємо. Поступово всипаємо борошно, розпушувач і дрібку солі, замішуємо однорідне тісто.
Скачуємо з 2/3 тіста товсту ковбаску, нарізаємо її на рівні шматочки і скочуємо з кожного кульку. З тіста скочуємо тонку ковбаску і нарізати тонкими смужками.
Приліплюємо до кожної кульки по 2 смужки, щоб вийшов кролик з вушками, робимо з родзинок очі. Викладаємо фігурки на застелене пергаментом деко. Змащуємо злегка збитим яйцем, посипаємо 1 ст. л. цукру і випікаємо 20-25 хвилин при 180 ° С.
Коментарі
Дописати коментар