Великодній баранчик
СКЛАДОВІ
- Масло вершкове – 125 г;
- Цукор – 125 г;
- Ванільний цукор – 1 пакетик;
- Цедра одного лимона (терта);
- Яйце – 2 шт.;
- Борошно – 125 г;
- Розпушувач – 1 ч. л. (повна);
- Лимонна глазур – 100 г;
- Кокосова стружка – 50 г;
- Родзинки в шоколадній глазурі – 2 шт.;
- Жир;
- Сухарі паніровочні
ІНВЕНТАР:
Фігурна форма у вигляді баранчика (750 мл)
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Збиваємо міксером вершкове масло, потім додаємо до нього цукровий пісок, ванільний цукор, яйця і лимонну цедру.
- Борошно змішати з розпушувачем і поступово, невеликими порціями, додаємо масло з цукром і цедрою. Духовку нагріваємо до температури 175 ° С. Для того, щоб тісто не пристало до форми, змащуємо її жиром і посипаємо панірувальними сухарями. Наповнюємо форму тістом і випікаємо протягом години.
- Після того, як тісто буде готове, залишаємо його в формі ще на 5 хвилин, потім дістаємо і даємо охолонути.
- Лимонну глазур розтоплюємо на водяній бані, потім наносимо її на баранчика і даємо злегка підсохнути. Після обсипаємо баранчика кокосовою стружкою, а з родзинок робимо очі.
Коментарі
Дописати коментар