Перейти до основного вмісту

Публікації

Найсмачнiше печиво для захисникiв🇺🇦

Останні дописи

Новорiчний десерт

  Інгредієнти Для приготування смачних їстівних шишок візьміть: 350 грамів печива з топленого молока 50 мл молока 150 мл згущеного молока 80 грамів вершкового масла 3 столових ложки какао шоколадні пластівці цукрову пудру Ці пропорції розраховані на 12 порцій десерту. Покрокове приготування Печиво подрібніть в крихту. Змішайте вінчиком в окремому посуді молоко, згущене молоко, м'яке вершкове масло і какао. Поступово додайте крихту печива і замішайте пластичне тісто. Розділіть тісто на частини та сформуйте шишки. Шоколадні пластівці розріжте навпіл і вставте в шишку внутрішньою частиною догори. Це імітація "крилець" шишки. За бажанням тісто можна наповнити шоколадною пастою. Пластівці гарно будуть триматися на шишках, якщо ви додатково охолодите їх в холодильнику протягом 1 години. При подачі посипаємо цукровою пудрою. Десерт є не лише дуже смачним, але й має ефектний вигляд, тож обов'язково готуйте!

Рулет з курячоi` грудки з сиром i шпинатом

  Рулет з курячої грудки з сиром і шпинатом Складові: 250 г курячої грудки 5 в’ялених томатів 1/2 пучка шпинату 100 г м’якого сиру 1 ч. л. рослинної олії Сіль, перець Спосіб приготування: Шпинат обшпарити окропом і крупно нарізати. В’ялені томати порубати. Курячі грудки злегка відбити і приправити за смаком. Викласти сир, томати і шпинат на курячу грудку. Згорнути рулет і обмотати кулінарною ниткою. Обсмажувати на рослинній олії 3–5 хв до появи золотистої скоринки. Перекласти у форму для запікання і відправити в духовку на 10–15 хв при 180 °С.

Святкова страва - М'ясна корона👑👑👑

  Любителям   пряних медових ребер   ми присвячуємо наступний святковий рецепт. Ошатна м’ясна корона – саме та страва, яку чекають м’ясоїди від доброї господині. Спочатку вона радує око оригінальною подачею, а потім і   пікантним смаком. На маринування і  запікання ребер  йде чимало часу, але довге очікування того варте! М’ясо виходить м’яким, відстає від кістки, а який у нього аромат… Інгредієнти Свинячі ребра – 3,5 кг Яблучний сік – 200 мл Мед – 60 г Винний оцет – 60 мл Лимонний сік – 30 мл Мускатний горіх – 1 ч. л. Коріандр – 1 ч. л. Картопля – 2 шт. Печериці – 150 г Сіль – за смаком Чорний перець (мелений) – за смаком Часник – 1 шт. Соняшникова олія – 2-3 ст. л. Як приготувати Змішайте яблучний сік, винний оцет, рідкий мед та сік лимона. Додайте мускатний горіх, коріандр, чорний перець і сіль. Очистіть часник й наріжте кожен зубчик пластинами. Ребра вимийте і висушіть, видаліть зайвий жир, оголіть верхню частину кісток, зрізавши трохи м’яса. Зробіть в м’ясній м’якоті надрізи, нашпи

Традицiйний Рiздвяний пудинг

  Традиційно в різдвяний пудинг поміщали різні предмети, які символізували щось для того, хто знайшов. Наприклад, кільце (до весілля), гудзик (до продовження холостяцького життя), пташину кісточку (до успіху та щастя), і, звичайно ж, знаменитий срібний шестипенсовик . Перед подачею на стіл різдвяний пудинг зазвичай прикрашають гілочкою гостролиста, поливають сумішшю коньяку та цукру та підпалюють. Англійський різдвяний пудинг від Джеймі Олівера Час приготування: 3 години 15 хвилин Кількість порцій: 8 Складові: 500 г міксу сухофруктів (наприклад, журавлина, вишня, абрикоси, родзинки) 100 г фініків, нарубаних 3 столові ложки подрібнених імбирних цукатів 125 г нутряного сала Цедра 1 апельсину 125 г пшеничного борошна 125 г цукрової пудри 150 г свіжих білих хлібних крихт 2 столові ложки бренді 1 жменю нарізаних горіхів (горіхи пекан, бразильські або фундук) 1 яйце 150 мл молока золотий сироп для подачі Приготування: Змастити олією 1,5-літрову миску для пудингу. Змішати усі інгредієнти, окр

Виробнича практика

 З 18.11 по 09.02 група КК-17-18 вийшла на виробничу практику  Професійна кваліфікація: кондитер 3-го розряду Кваліфікаційна характеристика 1.       Професія - 7412 Кондитер       (код, назва професії)   2.       Кваліфікація - __3 розряд______________________________                        (рівень кваліфікації – розряд, клас, категорія)         3. Кваліфікаційні вимоги Повинен знати:  характеристику сировини та порядок підготовки її до виробництва; сорти борошна та його властивості (якість клейковини, що утворюється); асортимент, рецептури і технологію виготовлення простих тортів, тістечок та інших поштучних кондитерських і хлібобулочних виробів масового попиту, включаючи заміс тіста і виготовлення кремів, начинок, вимоги до їх якості; способи і прийоми оформлення виробів, техніку нанесення трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою та з нескладним поєднанням фарб; способи оздоблення виробів помадкою, марципанами, зацукрованими фруктами, шоколадом, кремом; режим і тривалість випік

Виробнича практика

 Виробнича практика  учня групи КК-17-18 Вінницького вищого професійного училища сфери послуг Ростислава Алексюка👨‍🍳   Практика проходить у популярному  кафе  Miro☕, де учень приготував вже більше 500 піц🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕